RSS

Welcome to my Blog
Hope you enjoy reading.

Thursday, January 13, 2011

TAK FAHAM KE TAK KLAKAR OR….

Ni ade satu cite yg ak nk share ngn korang n klu korg nk bg pendapt ttg cite ni..SNGT2 DIALUKAN…pd suatu malam..(mcm bdk tdika lak)..ad sowng member (nth la member ke ape an) ni..Hes Nigerian, die ajak kwn ak kluar..ye la si Nigerian ni minat kt kwn aku tu..(mase ktorg tngh mkn kt café..tetibe jek die dtg n ckp kt kwn ak…I like the way u smile n duk smeja ngn ktorg…n borak2..cenggitu la lbh kurg mase first2 knl die…)

Mase die ajak kwn aku tu..kwn aku ajak la ak..teman die..ye la..x brani kowt ngn foreigner even same2 student 1 Univ..aku ngn malasnye g la teman die…ktorg borak2 jek kt bus stop (bus stop ni cam pondok) depan kolej kediaman ktorg….n tym borak2 tu..si Nigerian ni  gtau la satu crite..crite nye cmni:

Ade 4 org kwan ni…satu course…diorg ni suke sgt tngk football match…. gara2 tngk bola sampai pg...diorg ni TERmiss klas yg mn tym tu ade test..lepas tu diorg g la jumpe diorg punye lecturer nk ambik blk test..Sblum diorg g jumpe lecturer, diorg da plan da..ckp kt lecturer yg kete diorg rosak n kn repair tym tu…mase diorg g jumpe lecturer...n gtau sprt yg drancang…sungguh x sangke diorg yg lecturer percayeee ngn tipu helah diorg n kasik amik test tu….

Pd hr yg dttpkan..…diorg dng happynye nk jawab test..tengok jek soklan..masing2 TERBELIAK!!! 0.0 soklannye:
1.                                                                    Siape yg drive kete?
2.                                                                   Bahagian mane yg rosak?
3.                                                                   Sape yg dok sblh driver’s sit?
4.                                                                   Sape yg call mekanik?

Hmm gtula citernye..si Nigerian tu gelak2 jek lps abis die cite..aku??senyum jek..kwn ak…? Nthlah reaksi die cmne tym tu..senyum gak kot…

Si Nigerian tu tanye ktorg..why u didn’t laugh? The story is really funny….(mmg nmpk sgt pn dr cre die gelak)..do u understand the story?

Ak jwb la ngn English yg brterabur: …yea…I do..i just think how brilliant the lecturer was...

Aku pn x tau npe ak x gelak tym die citer tu…cume tersenyum jek….mb pikirn aku lbh kpd kebijaksanaan lecturer tu mengkantoikn student2 die n cre yg terbaek kot nk test student…hu3…


14 Defect Solutions:

PeNgEmiS dUniA said...

lawak la cite ni kalo iktkan ! hahaha . tp mgkn nige tu xbtul cite kot

fathia elmira said...

mb la kot...die x puas ati ktorg x gelak..ciap nk forward cite tu kt ktorg, (kwn die email cite ni kt die)...tp x bg2 pn..

misSbLurRy said...

a'ah wei...nape aku pon rasa mcm x funny....
aku ada masalah urat ketawa ke

fathia elmira said...

mb girls ni kurang sense of humour kot...huhuhu

Sekamar Rindu said...

salam....

singgah malam sambil follow ur blog..

***23

NURUL NADIAH MAMAT said...

alih2 kena ngan lecturer sendiri...
tapi pelik kenapa dia gelak ek?

Amy Syaquena said...

salam kenal..

amy singgah sini dan follow , jemput la ke sinar raudah ye!

fathia elmira said...

tau x per...bg die yg gelak tu klakar la kot..

ayu jue said...

haha..agak la kelaka~

NURUL NADIAH MAMAT said...

huhu.......

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. terer gak lect tu. kena sebijik2 budak tu.

mungkin sebab cerita ni disampaikan oleh si nigerian, tu yang jadi tak kelakar. hahaha

rieyana ynn said...

singah sini jap..tak jmpa shout...post kat sini pun takpakan...;d

fathia elmira said...

jue: agak la kot..tym tulis n3 ni..ak gelak kot ckit2..
asada: may b..
rieyana: x pe..shout kt sbelh kiri jek.. :)

Ali ridha said...

mana la dia nak faham...sekali kita suruh dia ketok ketampi baru dia faham kot.heee..

Mak Ana raffali suruh korek bakat

Post a Comment

Drop ur Link